De sundhedsmæssige fordele ved at strikke – Her er, hvad videnskaben siger

De sundhedsmæssige fordele ved strikning: Hvad videnskaben siger

Strikning er en gammel håndværkstradition, der er blevet videregivet gennem generationer. Det er en afslappende og meditativ aktivitet, som mange mennesker nyder. Men vidste du, at strikning også har sundhedsmæssige fordele?

Nyere forskning har vist, at strikning kan have en positiv indvirkning på mental og fysisk sundhed. I dette blogindlæg vil vi udforske videnskaben bag de sundhedsmæssige fordele ved at strikke.

1. Reducerer stress og angst

Stress og angst er almindelige problemer i nutidens fast-paced verden. Ifølge en undersøgelse offentliggjort i Journal of the American Medical Association kan strikning hjælpe med at reducere stress og angst. De gentagne, rytmiske bevægelser i strik har en beroligende effekt på sindet og kroppen.

Faktisk fandt undersøgelsen, at strikning kan reducere niveauet af stresshormonet kortisol i kroppen.

2. Forbedrer kognitiv funktion

Strikning har også en positiv indvirkning på kognitiv funktion. En undersøgelse offentliggjort i The Journal of Neuropsychiatry and Clinical Neurosciences fandt, at ældre mennesker, der engagerer sig i aktiviteter som strikning, har bedre kognitiv funktion end dem, der ikke gør det. Strikning kræver koncentration og fokus, hvilket kan hjælpe med at holde sindet skarpt og forbedre hukommelsen.

3. Bliv i bedre humør

Strikning er en form for kreativt udtryk, der kan øge humøret og øge følelsen af lykke. En undersøgelse offentliggjort i The British Journal of Occupational Therapy fandt, at folk, der engagerer sig i kreative aktiviteter som strikning, rapporterede at føle sig mere positive og energiske.

4. Giver en følelse af formål

Strikning kan også give en følelse af formål og tilfredsstillelse. Når du strikker noget, har du et håndgribeligt resultat, som du kan være stolt af. Dette kan være særligt gavnligt for mennesker, der kæmper med depression eller lavt selvværd.

5. Forbedrer fysisk sundhed

Endelig kan strikning også have fysiske sundhedsfordele. De gentagne bevægelser i strikning kan hjælpe med at forbedre fingerfærdighed og hånd-øje-koordination. Derudover kan strikning hjælpe med at reducere risikoen for at udvikle tilstande som gigt og karpaltunnelsyndrom.


Strikning er ikke kun en afslappende og sjov hobby, men det har også en række sundhedsmæssige fordele. Fra at reducere stress og angst til at forbedre kognitiv funktion og øge humøret er strikning en god måde at tage sig af sin krop og sit sind. Så næste gang du tager dine strikkepinde op, så husk på, at du ikke kun udarbejder noget smukt – men du gør også noget godt for dit helbred. Se alle vores strikkeopskrifter her, og kom i gang med at øge din sundhed 🙂 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

WordPress Cookie Plugin af Real Cookie Banner